Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chef ska anställas snarast

Nya evenemangshallen i Lindesberg kommer att ge minst tolv nya jobb. Föreningsalliansen har dragit igång arbetet med att rekrytera personal till det bolag som ska bildas.

Så fort som möjligt ska en arenachef anställas. Alliansföreningarna annonserade på sina respektive hemsidor efter en arenachef för några dagar sedan. Tre personer har sökt tjänsten.

Högsta prioritet

– Det är högsta prioritet på att hitta en arenachef, säger Tommy Eriksson, klubbchef i Lif Lindesberg. Vi koncentrerar oss också på att rekrytera styrelseledamöter till det aktiebolag som alliansen ska bilda. Styrelsen ska bestå av ordförande och fyra ledamöter.

Föreningsalliansen, som förutom Lif består av Frövi judoklubb, Stråssa gymnastikförening och Lindesberg volley, har så gott som klart med en ordförande.

– Det är en utomstående person, säger Tommy Eriksson. De fyra ledamöterna ska sitta på föreningarnas mandat och vara hyfsat oberoende av föreningarnas ordinarie verksamhet.

Restaurang och bowlinghall

Arenachefen kommer till en början att arbeta in sig och få ihop alla funktioner. Han eller hon kommer att vara delaktig i arbetet att få igång restaurang och bowlinghall.

– Andra arbetsuppgifter för arenachefen blir att tillsammans med olika arrangörer anordna evenemang, mässor, konserter, utställningar och större idrottsevenemang.

Tanken är att bowling och restaurang ska vara igång före invigningen den 16 augusti. Till dess ska det också vara klart med namn på dessa.

– Det vore kul om vi kan ordna en namntävling, säger Tommy Eriksson. Vi ska också sätta ett namn på vårt blivande bolag. Vi håller på att titta på att titta på några trevliga bokstavskombinationer.

På uppdrag av kommunen

Inom den närmaste tiden ska även bowlingföreståndare, restaurangchef, städchef och vaktmästarchef anställas. Alliansens bolag kommer på uppdrag av kommunen att svara för drift, skötsel och städning av hallen och det blivande elevhemmet.

– Kommunen kommer däremot att sköta det som har med tekniska saker att göra både i hallen och elevhemmet.