Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chockbeskedet: Marcus fanclub läggs ner

Bara en och en halv vecka före formel 1-premiären i Melbourne läggs Marcus Ericssons fanclub oväntat ner.
– Det är en tung dag och ett jobbigt beslut, skriver grundaren Jörgen "Bowe" Bevonius.

Annons

Marcus Ericsson blir Sveriges första formel 1-förare på 23 år och är stekhet i idrotts-Sverige.

Då kommer den oväntade nyheten att Marcus fanclub på Facebook, med närmare 15000 medlemmar, läggs ner.

Det är en dyster "Bowe" Bevonius som förklarar varför under rubriken "slutet på en era".

– Jag tror att få som inte varit involverade i både GP2 och F1-cirkusen kan förstå hur stora skillnaderna är mellan de två serierna. Jag måste erkänna att jag inte hade en aning om hur stora förändringar det skulle innebära. I F1 är så mycket mer styrt i regler, avtal och restriktioner från olika parter. Marcus arbetsbelastning under racehelger i F1 kommer att vara avsevärt högre jämfört med GP2 och han kommer i princip att ha ett minutschema som styr vad han gör under hela helgen vilket innebär att jag inte kommer kunna ha någon som helst kontakt med Marcus under en racehelg, förklarar "Bowe" på fanclubsidan.

Han fortsätter:

– Därmed försvinner grundförutsättningarna och grundbulten för min filosofi med fanklubben, att vara den bästa informationskällan om Marcus och att ge unik information, unika bilder och unika intervjuer. Jag förstår att det cirkulerar många tankar hos er nu och därför vill jag vara väldigt tydlig med en sak, inget av detta är något som varken Marcus eller hans management kunnat påverka. F1 är helt enkelt en helt annan värld med helt andra förutsättningar.

I gengäld har Marcus Ericsson startat en officiell sida på Facebook där bland annat hans uppdateringar på Twitter och Instagram publiceras.