Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Choklad i mässor

Choklad i alla former, och färger, presenteras på Choklad- och matmässan. En del valde att köpa med sig färdiga godbitar hem, medana andra knåpade ihop egna skapelser.

Annons

Ovädret gjorde att några av utställarna blev insnöade och inte kunde ta sig till mässan, men tolv chokladkreatörer tog sig till församlingshemmet för att visa sina verk. Publiken trotsade också snön och arrangören Inga Svedbro var positivt överraskad av uppslutningen.

Rose-Marie Näslund hade åkt från Kumla för att gå på mässan. Hon har själv gått kursen på Chokladskolan i Nora, men vågar inte ställa ut själv ännu.

–Nej, än är jag alldeles för färsk. Men det är kul att se vad andra gör och få lite inspiration. Det finns så mycket man kan göra.

En av utställarna som verkligen tagit fasta på att choklad varken måste vara fyrkantig eller brun är Jerry Milton Ross från Norrköping. Hans praliner är alltifrån klarröda till marmorerade i gult, rött och grönt.

–Den marmorerade med smak av rabarber och chili är faktiskt den som sålt mest, tillsammans med en med hjortron och kanel, berättar han.

En bit bort, i Chokladskolans lokaler, finns också oväntade färger på choklad. Men här är det blått eller guldigt puder som gäller. Systrarna Alice och Cornelia Zetterman från Ås har precis gjort klart ännu var sin chokladros och ska nu dekorera dem. I en kartong ligger redan ett gäng rosor, trots att systrarna nyss börjat.

– Det var inte svårt alls, säger Cornelia som redan har en plan för sina chokladmästerverk.

–Jag ska ge dem till min bror Victor som fyller 15 år i dag. Jag har inte hunnit köpa någon present, så han får de här.

Även femåriga Saga Widström lär sig att göra chokladrosor. Hon har dock inga som helst planer på att ge bort dem.

–Jag tycker om choklad så jag ska äta upp dem själv!

Annons