Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chris Kläfford till Stadsparken - spelar med Svenska kammarorkestern: ”Häftigt musikaliskt möte”

Nu är det klart: Idol-vinnaren Chris Kläfford uppträder tillsammans med Svenska kammarorkestern på NA:s önskekonsert i augusti.
– Det blir ett häftigt musikaliskt möte när kammarorkestern möter Kläfford, säger chefredaktör Anders Nilsson.

Med anledning av att Nerikes Allehanda fyller 175 år i år så arrangerar NA en gratiskonsert i Stadsparken den 18 augusti.

– Läsarna kommer att få rösta fram den musik som Svenska kammarorkestern ska framföra. Vi kommer att ha mellan 30 och 40 låtar som man kan välja på och det kommer att bli främst klassisk musik men också några låtar från andra genrer, berättar NA:s kulturredaktör Sofia Gustafsson.

I april kommer NA att presentera önskelistan i tidningen och på na.se, och i augusti är det sedan dags för Svenska kammarorkestern att framföra just de låtar som läsarna varit med och röstat fram. Dessutom kommer Lindesonen och Idol-vinnaren Chris Kläfford till Stadsparken.

– Han kommer som gästartist till Svenska kammarorkestern och kommer att framföra två låtar, säger Sofia Gustafsson.

Konserten börjar klockan 15 men innan det är dags för önskelåtarna så kommer Svenska kammarorkestern först att rikta sig till en yngre publik med en barnkonsert. Det blir Ayla Kabaca, bland annat känd från Bolibompa, som kommer att leda den delen.

Önskekonserten är ett samarbete mellan NA, Svenska kammarorkestern och Örebrokompaniet.