Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clementinattack mot Jimmie Åkesson

Det var väldigt lugnt på SD:s torgmöte som skulle handla om papperspoliser. Men mitt när partiledaren stod i en intervju med SVT dök det upp två personer på cykel och kastade clementiner på partiledaren. Den enda som blev träffad var dock SVT:s reporter.

Klockan 9.30 hade Sverigedemokraterna gått ut med att de skulle hålla torgmöte i Örebro. Men någon mikrofon eller liknande finns inte på plats. Partiledaren Jimmie Åkesson var försenad, och kom först vid 10-tiden. Han började med att hälsa på sina lokala partiföreträdare.

På andra sidan Drottninggatan stod sju-åtta motdemonstranter med banderoller. Minst fyra poliser är också på plats, men det var väldigt lugn stämning.

Två poliser i papper stod också uppställda. Bakgrunden till Örebrobesöket är nämligen en turné som SD genomför för att uppmärksamma partiets kampanj "Inga fler papperspoliser", som vill föra fram vikten av en mer synlig poliskår. Ordet "papperspoliser" syftar på att allt mer tid upptas av administration och pappersarbete.

Till att börja

med innebär dock kampanjen lite mer arbete åt den lokala polisen, som fans på plats under torgmötet.

Örebro är bara en av orterna som får besök av partiledaren under Sverigeturnén, som bland annat avverkat Göteborg och Malmö.

– Samtidigt ska partiet lägga en motion om hur polisen kan avlastas, säger Jonas Millard.

I Sverigedemokraternas kriminalpolitiska program finns också förslag på offentliga register över dömda pedofiler, statlig garanti för skadestånd till brottsoffer och införandet av livstidsstraff som är livstid.

Här kan du se webb-tv från torgmötet.