Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coco Thai

När man väl kommer igenom nålsögat vid dörren, där det oftast är kö hela vägen ner i spiraltrappan, får man ändå oftast plats runt den rikliga buffén.

Coco Thai är nog det närmaste man kan komma Asien utan att lämna Örebro. Den stora rymliga lokalen på Storgatan är inredd precis som en asiatisk restaurang ska vara: konstgjorda blommor, träsnitt på väggarna: alldeles lagom kitschigt.

På dagarna erbjuder Coco Thai en riklig buffé, med ett rikligt utbud av sushi som förrätt. ”Mycket lyxig start”, tycker lunchkollen som också konstaterar att sushin är bra, även om den inte riktigt når samma klass som restauranger specialiserade på de små fiskbitarna.

Även om vi har fått köa in i själva restaurangen är det lätt att komma åt buffén som bjuder på flera olika små rätter. Vi provar mix barbeque som biter ifrån bra i smaken, stark och fräsch på samma gång: Kyckling med panangcurry och kokosmjölk som är lite tunn men med en god currysmak och fisk med sweetchilisås. ”Den är jättegod”, säger en av lunchkollens deltagare nöjt om fisken.

De stekta nudlarna smakar milt och fint, precis som man tänker sig att nudlar ska göra på en thailändsk restau- rang och nästan alla tar om av sina favoriter – de små vårrullarna med blandfärs smakar nästan som godis.

Äter man här för ofta kan maten bli lite enahanda, många rätter kommer igen ganska ofta.

Grönsaksbordet är lite trist, med kalla skurna grönsaker. Men eftersom det finns så mycket annan mat och gott om grönt i varmrätterna gör det inte så mycket.

När vi är där är dessutom efterrätterna fina – för den som orkar efter den rikliga buffén. Äppelkaka med vaniljsås och fruktsallad med orientaliska frukter. Dessutom finns en pannacotta, men den ser så beige och trist ut att vi faktiskt avstår.

Eftersom det är bufféservering tar man maten själv, och det är inte så höga krav på service.

Kön in till restaurangen kan kännas lite motig för en lunch när man vill äta snabbt, vid första besöket vänder vi faktiskt för att kön är för lång och går till ett annat matställe. Men när man väl kommer in är det inga problem att hitta bord, och när maten tar slut vid buffén fylls den snabbt på.

Över huvud taget är det lätt att gå många till Coco Thai. Med sina generösa långbord passar restaurangen bra för jobb- och kompisluncher.

Vi ger också Coco Thai ett extra plus för deras prisvärda takeaway. Ett par–tre av bufférätterna i en liten låda för blygsamma 50–55 kronor är trevligt och räcker till ett par dagars lunch för den som inte är så stor i maten. Extra trevligt nu när det börjar bli varmt ute och det bara är ett stenkast från soldäcket vid Slottet.