Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Comebacksuccé för Crespo: "Skönt göra mål"

En tung säsongsstart.Nu var han tillbaka efter sjukdom. Då slog Alhassan ”Crespo” Kamara till direkt.– Alltid skönt att göra mål, säger anfallaren efter 4–2-förlusten mot AIK i U21-allsvenskan.

Solen sken. Ett hundratal personer hade samlats på Behrn arena. På gräset drabbade ÖSK samman med AIK i U21-allsvenskan norra. Tillbaka efter, en kortare sjukdomsperiod, var Alhassan ”Crespo” Kamara, 23, som kamperade ihop med Jonathan Lundberg på topp.

– Det var inget allvarligt, men jag åkte på en magbakterie och kunde inte vara med mot Kalmar. Nu är jag frisk igen, och det var viktigt att få spela, säger han.

”Crespo” gjorde 14 mål på lite drygt halva 2014. Men fjolårssäsongen missade han helt på grund av en efterhängsen benskada. Och starten på 2016 har inte varit den bästa för anfallaren som fick börja på bänken mot Östersund den 27 april efter att bara ha hittat nätet en gång, på straff mot Helsingborg, på fem allsvenska framträdanden från start.

– Naturligtvis är det frustrerande att bara ha gjort ett mål på sex matcher när man är anfallare. Det är bara att fortsätta jobba på. När det väl lossnar för mig, så kommer det att göra det ordentligt. Jag känner förstås fortfarande av att jag var borta så pass länge. Det tar tid att komma tillbaka, även om jag kunnat träna mycket fys hela tiden.

ÖSK, som dessutom ställde upp meriterade kuggar i bland andra Oscar Jansson, Patrik Haginge, Logi Valgardsson, Brendan Hines-Ike och Daniel Nordmark, tog ledningen. I den åttonde minuten hittade Nordmark Lundberg, som iskallt rullade in 1–0.

– Vår första halvlek kan jag vara nöjd med. Den var helt okej, säger huvudansvarige, tillika assisterande tränare i A-truppen, Axel Kjäll.

AIK kunde dock kvittera. Med 23 minuter på klockan överlistade förre Real Madrid-forwarden Eero Markkanen, tillsammans med klubblöse superprofilen Martin Mutumba gästernas mest kända namn, Jansson. ”Crespo” fick slita ont uppe på topp. Stångades mot AIK-backarna och skapade några halvchanser.

– En tuff match. 50–50. Den kunde ha gått hur som helst. Jag gillar att se hur de unga grabbarna tar för sig. De sätter press på oss äldre, och ger tränarna ytterligare möjligheter.

Markkanen gav AIK ledningen efter paus. Jansson hade ingen möjlighet att stoppa finländarens fräcka frispark från kanten. I den 67:e minuten slet sig ”Crespo” loss. Ut för att avvärja kom bortalagets målvakt Gustav Nyberg, och han drog ned sin motståndare. Namik Idrizovic pekade på straffpunkten.

– Jag visste vad jag skulle göra i situationen. Både för att få med mig straffen, och sedan hur jag skulle sätta den.

Ja, ”Crespo” tryckte säkert dit 2–2 i ena hörnet. Nyberg gick åt andra hållet.

– Det är alltid skönt att göra mål. Om det är i allsvenskan, i U21- eller i U19-laget spelar ingen roll. Det betyder mycket för självförtroendet, och det är en känsla som jag vill ha med mig.

I den 77:e minuten, då AIK hade hunnit med att återta ledningen genom Aaron Zahoui Bazoukou i sekvensen före, lämnade ”Crespo” banan och ersattes av Ebrima Jaiteh.

– Att ta risker vore dumt, och det var bestämt på förhand att jag skulle få ungefär 70 minuter.

– Alla förändringar som vi gjorde var klara sedan tidigare. Ingen behövde gå av planen på grund av någon skada, säger Axel Kjäll, och syftar på att även Valgardsson, Nordmark och Lundberg byttes ut före slutsignalen.

Då 81 minuter avverkats satte Markkanen spiken i kistan. Slog in 4–2 från nära håll och fullbordade sitt hattrick.

– Vårt försvarsspel var inte bra nog för att vi skulle ha en chans att vinna. AIK var effektivt, men samtidigt bjöd vi dem på för många lägen. Jag kräver mer av både de etablerade- och de yngre killarna, förklarar en smått frustrerad ÖSK-tränare.

ÖSK befinner sig på sjätte plats, näst sist, och har fyra poäng efter sex omgångar av U21-allsvenskan norra.

– Vi har gjort några okej insatser, och sedan svarat för några mindre bra sådana. Vi har en del att jobba med, säger Axel Kjäll.

För ”Crespo” ligger nu fokus på att träna bra under resterande del av veckan, och sedan vara i god form till mötet med Hammarby i allsvenskans åttonde omgång på måndag på Behrn arena.

– Jag är redo för 90 minuter. Men allt handlar om vad tränaren säger. Jag kommer att jobba på och göra allt jag kan för att leverera när jag får chansen.

Gör du säsongens första spelmål mot Bajen?

– Ja, varför inte? Nu tycker jag att det är dags för det. Jag är säker på att jag kommer att få utdelning igen. Det kan ta fem, tio eller 30 matcher, men när jag väl gör ett mål så kommer jag att fortsätta att sätta bollarna, säger Alhassan ”Crespo” Kamara.