Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coronapandemin borde sätta stoppa för BRT-planer

 
Superbussarna i Örebro
Visa alla artiklar

Ullis, Nina & Co!

I beslutsunderlaget för BRT fanns rimligen inte att en pandemi skulle kunna inträffa. Lika otroligt som ett påstående att bussar och tågstationer skulle ha skyltar där eventuella passagerare uppmanas att söka annat färdmedel. Men detta har inträffat. Vi har en ändrad trafiksituation.

Bussar och tåg åker i allmänhet omkring halvtomma eller mindre. Arbete i hemmen påverkar ytterligare trafikmängden, speciellt den kollektiva trafiken. Den individuella trafiken räddar vårt samhälle. Att då starta betydande gatuarbeten i centrum av Örebro är ogenomtänkt. Trafiken kommer att inte bara begränsas utan till och med tidvis förhindras.

Jag kräver att ni omedelbart tar en två år lång time-out på projektet. Utreder under tiden de nya förutsättningarna. Ombudgeterar anslagen till att gälla åtgärder att omedelbart lindra och förebygga coronans verkningar, kommunalt och regionalt. Underlättar med rimliga åtgärder bra trafikströmmar. Tillfälliga förbättringar skall kunna tas tillvara i slutliga lösningar.

Ni har haft nästan ett år på er att reagera. Inse att det är allvar nu. Coronan stannar längre än många trodde. Och att det nästan aldrig är för sent att ångra sig.

”Torgjohan”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel