Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cottbus trappar upp jakten på Porokara

ÖSK:s Roni Porokara kommer allt närmare en övergång till tyska Energie Cottbus. Nu bekräftar klubbens huvudtränare att intresset är stort för finländaren.

Tidigare handlade det om den italienska serie B-klubben Ascoli som för någon vecka sedan lämnade in en intresseförfrågan till ÖSK angående Roni Porokara.

Sedan dess har rykten uppstått om att tyska Energie Cottbus, till vardags i andraligan, också är ute efter ÖSK-anfallarens namnteckning.

Den tyska sajten Kicker skriver nu att intresset är seriöst för Porokara och Cottbus kommer därför, inom de närmaste dagarna, att skicka en sportdelegation till Örebro för att studera finländaren på nära håll.

- En mycket intressant spelare som kan spela både som renodlad anfallare och på kanten, säger Cottbus tränare Claus-Dieter Wollitz om Porokara.

I samma veva ser det även ut som att ÖSK:s Eric Bassombeng har hittat en ny klubb. Kameruniern ska enligt uppgifter vara mycket nära ett kontrakt med en grekisk ligaklubb, och affären kan bli klar innan månadens slut.

- Jag kan inte säga vilken klubb det handlar om. Men det är en grekisk klubb i den högsta divisionen som vill satsa på Eric. Det ser bra ut, även om ingenting är klart, säger Bassombengs agent Per Jonsson till Fotbolldirekt.se.