Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Crespo fastnade i Kongo

(UPPDATERAD 15.13) Alhassan ”Crespo” Kamara nekades inträde till Zambia och missade därmed planet hem till Sverige.Men han lyckades ta ett senare plan och riskerar inte att missa matchen mot Kalmar.

Landslagssamlingen med Sierra Leone har utvecklats till en mardröm för Alhassan ”Crespo” Kamara. Efter 2–0-förlusten mot Kongo-Kinshasa skulle lagets Europabaserade spelare ta sig till Zambia för att flyga hem till sina respektive klubbar. Men spelarna nekades inträde i Zambia med motiveringen att de saknade visum. Detta rapporterar footballsierraleone.net.

– Förbundet hade sagt till oss att allt, inklusive våra visum, hade blivit ordnat med vicepresidenten för Kongos fotbollsförbund. Vi reste till gränsen tillsammans med honom och sedan lämnade han oss och sa åt oss att vänta vid tullen. Vi väntade nästan fyra timmar och till slut kom de och ville ha 700 dollar av oss var för att fixa våra visum. Vi vägrade betala och åkte tillbaka till Lubumbashi, säger målvakten John Trye till Sports Writers Association i Sierra Leone.

Sierre Leones fotbollförbund har nu ordnat biljetter så att spelarna flyger hem från Lubumbashi under fredagen.

ÖSK spelar hemma mot Kalmar på måndag och sportchefen Magnus Sköldmark räknar med att Crespo finns med då.

– Vi har fått bekräftelse att han flyger hem under fredagen och han kommer till Stockholm på lördagsmorgonen. Han kommer köra ett eget pass då för att sedan vara med på vår träning på söndag, säger han.