Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Crespo" i landslaget – trots ebolautbrott

Sierra Leone skakas av historiens värsta ebolautbrott. Trots det kommer fotbollandslaget att få delta i kvalet till afrikanska mästerskapen – med ÖSK-stjärnan Alhassan "Crespo" Kamara i truppen.

Det är Sierra Leones förbundskapten Johnny McKinstry som tagit ut 20-mannatruppen till de två första matcherna i kvalgruppen till afrikanska mästerskapen 2015.

Och Alhassan "Crespo" Kamara finns alltså med, tillsammans med bland andra Norrköpings Alhaji Kamara, Syrianskas Sheriff Suma och Luleås Ibrahim Kallay. ÖSK har tidigare i sommar stoppat "Crespo" från spel i landslaget, men har nu inte det valet eftersom matcherna, den 6 och den 10 september, spelas på officiella Fifa-datum.

Ett större problem är i stället det ebolautbrott, historiens värsta med långt över 1 000 dödsoffer, som just nu skakar Västafrika och gör att Sierra Leone inte tillåts spela matcher på hemmaplan.

Första matchen i kvalet spelas borta mot stjärntyngda VM-nationen Elfenbenskusten och påverkas därför inte, men den 10 september ska Sierra Leone möta Kongo-Kinshasa på "hemmaplan". Tidigare i veckan såg det ut som om den matchen skulle kunna spelas i Ghana, men enligt de senaste uppgifterna i inhemska tidningar verkar Sierra Leone nu få fortsätta jakten på en arena för kvalmatchen.

Förutom Sierra Leone, Elfenbenskusten och Kongo-Kinshasa finns Kamerun i kvalgruppen. De två bästa lagen i de sju kvalgrupperna plus den bästa trean avancerar till afrikanska mästerskapen i Marocko i januari och februari.