Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Crespo" klar för ÖSK

ÖSK och AIK kom överens till slut.
Alhassan "Crespo" Kamara, 20, blir örebroare på riktigt.
På tisdagen blev övergången offentlig.

NA har vid flera tillfällen berättat om att ÖSK vill ha tillbaka anfallaren på permanent basis. När "Crespo" misslyckats ta en plats i AIK öppnade sig dörren till Behrn arena igen i samband med ÖSK:s återkomst till allsvenskan. Under hösten har "Crespo" störts av en knäskada, som nu uppges vara läkt.

På tisdagseftermiddagen meddelade ÖSK i ett pressmeddelande att klubben är överens med "Crespo" om ett, som klubben populärt brukar kalla det för, flerårigt avtal.

– Under tiden i december, där Crespo har tränat med ÖSK, har klubbarna diskuterat och är nu framme vid en överenskommelse, säger ÖSK:s tillfällige sportchef Magnus Sköldmark i ett pressmeddelande.

"En andra familj för mig"– Det har varit en lång förhandlingsprocess så det känns förstås jätteskönt att det är klart. ÖSK har behandlat mig väldigt väl när jag varit här tidigare och klubben har blivit som en andra familj för mig. Det ska bli spännande med en nystart i ÖSK och jag ser fram emot det allsvenska äventyret. Jag vill passa på att önska alla ÖSK:are en riktigt god jul så ses vi i januari igen, säger Crespo i samma pressmeddelande.

Tränare Peo Ljung:

– Det är sällan man träffar en person som kan ha sådan stark positiv påverkan på en hel grupp som Crespo har haft. Vi har haft möjlighet att lära känna varandra under två låneperioder som har gett honom en möjlighet att göra ett aktivt val att söka sig hit. Han var lite svår att ersätta i höstas med de kvalitéer han har, vilket gjorde att vi valde en lite annan väg. Med honom tillbaka blir det lätt för oss att hitta effektivitet i vårt anfallsspel. Han är tydlig med sitt sätt att spela och är oerhört omtyckt i gruppen, säger ÖSK-tränaren i pressmeddelandet.