Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Crespo" sjuk - riskerar missa Kalmar

ÖSK-anfallaren Alhassan "Crespo" Kamara riskerar att missa måndagens match mot Kalmar på grund av sjukdom.

När ÖSK tränade på Behrn arena på söndagen fanns inte Alhassan "Crespo" Kamara med på planen.

Tidigare i veckan var Crespo på besök på frakturmottagningen på USÖ - men enligt ÖSK-läkaren Ulf Nordström är det inte den gamla skadan som gjort sig påmind. Det vill säga den stressfraktur i ena underbenet som höll honom borta från spel under hela 2015.

- Det är inte samma besvär som förra gången. Han har lite småkänningar. Det är under kontroll, sade Nordström när han anlände till Behrn arena på söndagen för att göra en mer ingående undersökning.

Enligt ÖSK-trränaren Axel Kjäll var det inte i första hand skadekänningar som höll Crespo borta från träningen.

- I dag är han sjuk, förklarar Kjäll.

Men han besökte USÖ häromdagen?

- Det är sånt man måste checka av titt som tätt, men nu är han sjuk. Vi har förhoppningar om att han ska kunna var med ändå mot Kalmar och han ingår i truppen. Även om han inte åker med ner med övriga laget, säger Kjäll.

ÖSK-truppen rullade i väg söderöver på söndagseftermiddagen. Eventuellt ansluter Crespo under måndagen.

- Sam (Masih)  har fått i uppgift att ha en diskussion med Crespo i kväll (söndag) om hur han mår, förklarar Kjäll.

Mot Östersund senast satt Crespo på bänken, petad, men gjorde en kort inhopp i slutet.

- När man varit borta så länge som Crespo har varit så får man lite smäkänningar här och där. Men han har hela tiden varit tillgänglig för match. Det här är första gången han är lite osäker och då beror det i första hand på sjukdom. Men vi hoppas han kan ansluta i morgon, säger Kjäll.

I och med osäkerheten kring Crespo har ÖSK tagit ut en 19-mannatrupp där Carl Ekstrand Hamrén tillkommer. I övrigt samma trupp som besegrade Östersund med 4-2 senast.

ÖSK:s troliga startelva mot Kalmar: Jacob Rinne - Daniel Björnquist, Michael Almebäck, Erik Moberg, Sebastian Ring - Maic Sema,  Robert Åhman Persson, Nordin Gerzic, Daniel Gustavsson - Kalle Holmberg, Astrit Ajdarevic.

Övriga i truppen: Oscar Jansson, Patrik Haginge, Brendan Hines-Ike, Jonathan Lundberg, Daniel Nordmark, Logi Valgardsson, Carl Ekstrand Hamrén och Alhassan "Crespo" Kamara.

Martin Broberg finns fortfarande på skadelistan.