Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cruising tillåts för de som sköter sig

Kommunen, polisen och Midnight cruisers har kommit överens om att tillåta cruising i stan efter bilutställningen nästa lördag. Genom att bilklubben håller med cruisingvärdar kan ordningen upprätthållas.

Annons

NA har tidigare berättat om det upplägg med värdar och dekaler som sätts på de bilar som får tillstånd att cruisa, som Midnight cruisers har föreslagit för kommunen. Under måndagen hölls ett möte som mynnade ut i samförstånd.

– Det vi efterfrågade när vi hade mötet i våras var kontaktpersoner och någon form av rutiner för att hålla ordning. Och det har nu Midnight cruisers nu ordnat. Det som man presenterade på mötet nu var helt perfekt, säger Kjell Hedenström, teknisk chef på kommunen.

Han meddelar därmed att det inte blir något förbud mot cruising i de centrala delarna av Askersund på natten. Däremot kommer det att vara enkelriktat, och bara de som har cruisingdekalen, och följaktligen sköter sig, släpps in vid avspärrningarna. De som bor i området får naturligtvis också passera.

Upplägget följs upp efter sommaren för att se om det har fungerat och om det är ett koncept som är gångbart även nästa år för att stävja bråket och fylleriet som följer i bilarnas hjulspår.