Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Curt tar veteranhojen runt Vättern 

I kväll klockan 21.22 står Curt Carlsson – barnfödd i Harge – med sin oväxlade Cresent på startlinjen till Vättern Runt.

Första gången den oskiljaktiga duon var med i loppet var 1974.

– Då ställde jag upp bara för att visa att det gick att genomföra loppet utan att fastna i prylhysteri, berättar Curt.

För att ytterligare poängtera sin synpunkt cyklade han debutloppet i gabardinbyxor och sandaler.

Debuten gick med glans och Curt kom i mål på 15 timmar och 30 minuter. I tiden fanns då en sillfrukost hos vänner i Jönköping inkluderad.

Curt Carlsson är på inget sätt något hemmahopp, då han lämnat Harge för Norrsundet utanför Gävle redan innan den första starten, Men han är en årlig återvändare till sin barndoms trakt.

Det skulle komma att dröja 25 år till dess att Curt åter stod på starlinjen med sin veteranhoj för ett andra varv runt Vättern.

– Även den gången var min idé att visa att det gick att köra loppet med njutning utan att behöva forsa runt i racerfart.

När Curt ikväll står på startlinjen med 4539 på ryggen och ett fast grepp om trotjänarens styre ska de avsluta sin Vättern Runt-karriär är taktiken klar.

– I år ska jag ta en tupplur i Ödeshög under några av de mörkaste timmarna.