Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld-Emilia slog till igen

För andra året i rad vann Örebrocyklisternas Emilia Fahlin damernas SM-tempo på cykel över 30 kilometer. Detta trots att hon nyligen varit sjuk i vattkoppor och inte gillar tempo lika mycket som linjelopp.

Annons
Emilia Fahlin.

– Jag är nog den som är mest överraskad, säger Fahlin som vann med 48 sekunders marginal före Emma Johansson och Sara Mustonen.

Emilia Fahlins uppladdning inför SM-veckan har varit allt annat än optimal. En förkylning och på det vattkoppor i maj månad tvingade henne att lägga om säsongsplaneringen och någon toppform trodde hon inte skulle infinna sig till SM. Emilia kom hem från USA så sent som i måndags och har kämpat med tidsomställningen, och bara ett dygn före loppet visste hon inte om hon skulle komma till start.

– Jag hade ingen cykel. Det kom till Örebro från mitt team i Belgien med sista postbilen från Stockholm i tisdags kväll. Pappa fick åka upp med den på onsdagsmorgonen, berättar Emila.

Ändå vann hon överlägset.

– Efter sex kilometer hörde jag av mamma att jag var sju sekunder efter Emma. Sen fick jag inga mer tider innan någon skrek att det var 45 sekunder upp till Emma då det bara var ett par kilometer kvar. Då trodde jag att det var hon som ledde, berättar segrarinnan.

Jämför känslan nu med känslan i fjol när du vann ditt första SM-guld?

– Ganska likvärdig. Förra året hade jag inga som helst ambitioner och det var riktigt överraskande att jag vann. Nu vet jag att jag är bra på tempo och det var klart att jag ville ha medalj men jag var inte så säker på det med tanke på uppladdningen. Det var en chock i år också att vinna, säger hon.

Mer läsning

Annons