Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget VM – då väntar fyra veckor i Berlin

På söndagen tog Adam Axelsson hem cykelns Sverigecup. Men han blev ändå petad från JVM.Då åker multitalangen istället till Berlin – för ett månadslångt läger med skridskolandslaget.

Annons
Adam Axelsson överst på pallen i Sverigecupens gula ledartröja.

Inför sista deltävlingen i landsvägscyklingens Sverigecup för juniorer var Kumlas Adam Axelsson, som tävlar för Falköpings CK, i stor ledning i sammandraget.

Behövde bli topp tolv i finalen för att säkra titeln – och gick in för att bevaka positionen.

Trots det gick han med dryga milen kvar iväg i en utbrytning, och kom i mål som femma efter en spurtstrid som mest gick ut på att hjälpa lagkompisen Lucas Eriksson till andraplatsen i mästerskapet. Det senare misslyckades, men den egna titeln säkrades.

– Verkligen skönt, att vinna cupen har varit ett av målen med säsongen, säger 17-åringen som tagit 15 pallplatser, ett SM-guld och representerat landslaget vid två tillfällen under sin första säsong som junior.

Trots det fick han nobben när förbundskapten Mattias Reck tog ut de fyra herrjuniorerna till VM i Toscana i slutet av september.

– Det fanns två som var givna, sedan var vi många jämna bakom. Kunde lika gärna ha varit jag som fått åka, säger Axelsson.

I stället ställer Axelsson nu in cykeln i garaget – och sticker till Berlin. Kumlakillen är nämligen en ännu större talang med skridskor på fötterna och debuterade på JVM redan som ungdomsåkare i fjol.

I vinter är målet att köra junior-VM och samtliga deltävlingar i juniorvärldscupen, och vägen dit går via två plus två veckors träningsläger i Berlin med landslaget.

– Vi åker i början av oktober. Tränar i två veckor och sedan åker jag hem och vänder i fyra dagar och åker ned två veckor till. Det kommer bli skönt att kunna fokusera totalt på träningen. Tävlingssäsongen börjar i november, säger Adam.

Mer läsning

Annons