Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelprofilen förbannad efter VM: "Trodde att Fahlin skulle få bättre uppbackning"

Cykel-VM i Doha har precis avslutats.
Före Örebrocyklisten Emilia Fahlin blev det inga medaljer, men cykelprofilen Roberto Vacchi är förbannad över hur damernas långlopp lades upp rent taktiskt.
– Det verkar nästan som det bara är jag som tror hon kan bli en av de bästa spurtarna, skriver han på sin blogg.

Årets VM i cykel avgjordes i den qatariska staden Doha.

På plats fanns bland annat Örebrocyklisten Emilia Fahlin, som körde in nummer 16 totalt i tempoloppet och var därmed bästa svenska.

I linjeloppet rullade Fahlin i mål som nummer 61, 18 sekunder efter vinnaren Amalie Diedriksen från Danmark.

Och det är just linjeloppet som Roberto Vacchi, cykelprofil och kommentator, är kritisk till. Vacchi skriver på sin blogg att han är förbannad över hur det svenska laget la upp sin taktik.

"I damloppet hade vi vår stora chans till framgång. Efter en säsong som hon tidigare aldrig haft trodde jag nog att Emilia Fahlin skulle få uppbackning i detta VM. Det som däremot sades innan start var att om det var samlat med två varv kvar så skulle man köra föra Sara Mustonen. Inget emot Sara som blev bästa svenska på 17:e plats, men hade jag fått välja hade jag låtit Fahlin sitta i klungan så inbäddad man bara kan vara och spara sig till spurten" skriver han.

Sara Mustonen blev alltså bästa svenska på en 17:e plats, men Vacchi tror att det kunnat bli en bättre placering än så vid ett annat val av taktik.

"Det verkar nästan som det bara är jag som tror hon kan bli en av de bästa spurtarna. Hon har redan en tung spurt Emilia och den hade kommit väl till pass här. Istället fick vi se ett svenskt lag som syntes, i mina ögon, lite väl mycket. Jag menar att man borde sparat sig betydligt mer och inväntat en spurt. Också Sara var med och tog några rejäla stötar och en del vind. Det har man inte råd med på en sån här bana om man vill vara med i finalen" skriver han.