Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cyklister tar stora risker i tunneln vid Södra station

Annons

Lagöverträdelser i det lilla är man ju van vid nuförtiden men det som händer varje dag i Rudbeckstunneln vid Södra Station känns så onödigt då man vet att, utan att vara domedagsprofet, det kommer att hända onödiga olyckor om det inte redan hänt. Efter att den farliga övergången stängts vid Södra Stations spårområde har omfattningen av cyklister som kör mot enkelriktat, och tyvärr ofta i hög hastighet trots den smala cykelbanan, under järnvägen ökat och därmed också riskerna för kollisioner mellan oskyddade cyklister och gångare.

Det kanske är så illa att det behövs lite polisövervakning en tid för att folk ska vakna och följa de trafikregler som faktiskt gäller för att med cykel ta sig genom tunneln från öster mot väster. Eller kanske att någon trafikorganisation kunde stå och upplysa folk i likhet med vad som brukar göras inför den mörka årstiden och behovet av belysning på våra velocipeder.

”Orolig cyklist”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel