Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då öppnar Örebros saluhall

Efter en snart 40-årig parentes får nu Örebro åter en saluhall. Om en vecka slås portarna upp på Kungsgatan 15 i lokaler som väntat på en hyresgäst i två år.

Annons

Initiativtagarna, Mats Ekman och Joakim Malm, har rest runt både i Sverige och grannländerna. Den saluhall som nu tar form har framför allt inspirerats av Töverhallarne i Köpenhamn.

Uppskattar god mat

– Människan uppskattar god mat, konstaterar Joakim Malm. Det är en allt tydligare trend. Och här vill vi skapa en miljö som förenar trivsam samvaro och god mat.

De fick idén för ett år sedan och kantaktade fastighetsägaren, Carlsson Åqvist Fastigheter, som inte hittat någon lämplig hyresgäst sedan Hemköp backat ur. De splitter nya lokalerna, granne till Systembolaget, har stått tomma i drygt två år.

Det har inte varit svårt att hitta intressenter till saluhallen. Enligt Mats Ekman hade man kunnat fylla ytan flera gånger om med företag som anmält intresse. Men urvalet sker med omsorg.

Levande mötesplats

– Vi vill att saluhallen ska bli en levande mötesplats i inspirerande miljö, som lever också efter stängningsdags genom olika aktiviteter, säger Mats Ekman.

När portarna slås upp finns 16 handlare plus två restauranger klara. Det finns plats för ytterligare fyra.

Stundenter från restauranghögskolan i Grythyttan, kommer att fungera som rådgivare i saluhallen.

Annons