Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Däcken tog slut för Marcus

GP2-föraren Marcus Ericsson från Kumla lyckades inte följa upp succésegern från Valencia.
I lördagens lopp på Silverstone i England fick svensken nöja sig med tolfte plats.

Annons

Marcus Ericsson misslyckades i kvalet i fredags där han fick nöja sig med 15:e plats. Siktet var instält på en topp åtta-placering eftersom man vänder på startordningen för de åtta främsta i söndagens sprintlopp.

Marcus inledde loppet starkt och körde upp sig ett par placeringar under de första varven. Även det obligatoriska depåstoppet gick bra.

Efter halva loppet var Marcus uppe på elfte plats med häng på topp-åtta. Men så valde han fel spår i en kurva och blev omkörd av belgaren Jérome D'Ambrosio.

I slutet fick Marcus kämpa hårt på slitna däck. Svenskens varvtider blev sämre och sämre. Men han lyckades hålla tolfteplatsen som också blir hans startposition i söndagens lopp.

Mästerskapsledaren Pastor Maldonado från Venezuela visade åter sin klass genom att leda loppet från start till mål. Sydamerikanen fick dessutom en extra poäng för snabbaste varvtid.