Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att åter springa runt Lindesjön

Notera den 6 juni i kalendern. Då arrangeras löpartävling runt Lindesjön – efter 15 års uppehåll.

Löpartävlingen Bp-joggen arrangerades 20 försomrar i rad innan IFK Lindesberg i november 2000 beslutade att lägga ned.

Men nu är det dags igen. Under namnet Lindesjönloppet, på självaste nationaldagen. 

Arrangemanget genomförs i samverkan mellan IFK Lindesberg och Storådalens SK.

– Storådalen hade blivit kontaktade av kommunen om möjligheten att dra igång tävlingen, och eftersom vi i IFK:s styrelse pratat om detsamma i flera år så var vi såklart med när Storådalen i sin tur kontaktade oss, berättar ordförande Petter Karlsson. 

Tillsammans har man resurser att köra, och efter att tävlingen nu sanktionerats är man fullt uppe i planeringen.

– Däremot var vi för sent ute för att vara med i långloppscupen, men det är inte mycket att göra åt, säger Storådalens Arne Evertsson, som ser fram emot arrangemanget som han tycker har stor potential.

Det är hans klubb, med erfarenhet från Stripastafetten, som kommer hålla i tävlingsbitar såsom tidtagning, medan IFK Lindesberg fixar kringarrangemanget.

Förutom att det saknats ett sådant här arrangemang i Lindesberg, ser Petter Karlsson att det kan ge ekonomiskt tillskott till föreningens fortsatta utveckling.

– Vi sneglar såklart mot systerklubben i Vedevåg och deras fina arrangemang och hoppas kunna få till något sådant med tiden, säger han.

– Motionslopp blir dessutom alltmer populära, konstaterar IFK:s Göran Jansson som också har förhoppningar framåt, men poängterar att man startar i det lilla, för att sedan förhoppningvis utveckla arrangemanget.

Bansträckningen är annorlunda mot tidigare år. Start och mål sker nedanför Lindeskolans gamla idrottshall.

– På så sätt kan vi nyttja arenan för ombyte, säger Göran Jansson.

Sedan går turen runt sjön men med en avstickare kring Dalskogen för att få ihop nio kilometer, vilket är några kilometer kortare än tidigare Bp-joggen.

Tävlingsklass dam och herr, samt motionsklass dam och herr handlar det om.

– Men slår det väl ut kan det bli ungdomsklasser framöver, säger Jansson.

Om att det sker just på nationaldagen säger Petter Karlsson såhär:

– Det kändes självklart, då det är en ledig dag. Dessutom var kommunens fritidskontor glada över det dagvalet och hoppas på synergieffekter och att många tar sig ut på stan till nationaldagsfirande och för att se loppet.

– Nu hoppas vi på många deltagare och att det här blir en hit. Om inte annat är det få lopp som bjuder så vacker natur som det här, avslutar Petter Karlsson.