Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att baka ihop de två liberala partierna

På sin tid fanns en plan att Folkpartiet och Centerpartiet skulle gå samman till ett parti. Vad jag förstår strandade det på att Thorbjörn Fälldin inte fick med sig sitt parti när det kom till kritan. I förberedelserna ingick att slå samman studieförbunden. Kanske det är det enda bestående resultatet?

En hel del har hänt sedan dess. Centern framhäver sig nu som ett liberalt parti. De för Folkpartiet/Liberalerna så viktiga socialliberala frågorna tycker jag har hamnat i lä av andra viktiga politiska frågor och borde få en renässans.

Alliansen var nog under Fredrik Reinfeldts tid rätt samstämd.

Nu känns det som att det skulle vara fint om ett nytt stärkt liberalt parti kunde tävla om att bli störst och ledande inom alliansen.

Det tar förstås tid att växa samman till ett parti, men tänk vad mycket bra politik som skulle kunna åstadkommas i framtiden med Cecilia Malmström, Cecilia Wikström, Birgitta Olsson och inte minst den kloke och skicklige debattören Jan Björklund med Centerns Annie Lööf och Anders W Jonsson till exempel.

Ett förhoppningsvis större parti skulle säkert kunna agera frimodigare än flera små för att tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna få en hållbar politik i en mittfåra med stark betoning på socialt ansvar.

Per Rasmussen

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel