Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att kasta ut ryska diplomater!

Land efter land har beslutat att utvisa ryska diplomater, efter giftgasattentatet i Salisbury i Storbritannien: USA har beslutat att utvisa 60 ryska diplomater. Kanada har följt efter med att utvisa fyra. Och en rad EU-lände, inklusive Sverige, Danmark och Finland, utvisar nu ryska diplomater.

Annons

I den utrikesdeklaration som utrikesminister Margot Wallström läste upp i februari heter det bland annat följande:

"Sverige kommer inte att förhålla sig passivt om en katastrof eller ett angrepp skulle drabba ett annat EU-land eller ett nordiskt land. Vi förväntar oss att dessa länder agerar på samma sätt om Sverige drabbas."

En giftgasattack är inte detsamma som ett militärt angrepp. Men det är likväl en statligt understödd kriminell verksamhet som omvärlden måste markera mot.

En giftgasattack är inte detsamma som ett militärt angrepp. Men det är likväl en statligt understödd kriminell verksamhet som omvärlden måste markera mot. Om Sverige inte hade varit bland de länder som utvisade diplomater, så hade solidaritetsförklaringen förlorat i trovärdighet.

Men inför en arrogant stormakt som försöker genomföra mord på brittiskt territorium måste vi stå bakom Storbritannien.

Vi må bråka med Storbritannien om Brexitvillkor och handelsavtal. Men inför en arrogant stormakt som försöker genomföra mord på brittiskt territorium måste vi stå bakom Storbritannien. Och vi måste vara beredda att göra mer, om så skulle vara nödvändigt.