Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att röja upp i Kristerssons röra

Moderatledaren Ulf Kristersson är onekligen kvick i vändningarna, byter åsikt som andra byter skjorta. Snabbfotad man. Den arbetskraftsimmigration som han och partikamraten Billström drev igenom 2008 har gett ett tillskott till svensk arbetskraft av yrken typ ”strateg, verksamhetsutvecklare och marknadschef tillika PR-strateg för Mara-Vishnu-Power-Yoga” i den där källarlokalen på hörnet med dammiga rutor som erbjuder just det.

Uppenbarligen ett bristyrke som ingen hade koll på. Liksom folk från Afrika som kommer hit för att byta däck på bilar. Till skamlöst låga löner för att få immigrera.

Men tack så mycket Kristersson och Moderata Samlingspartiet. Vi ska försöka städa upp efter er.

Plötsligen vaknar denne man, med partikamrater och kräver nu 32 papp i månadslön för att få komma hit. Sent ska syndaren vakna. Efter att tillskapat en kriminell röra på svensk arbetsmarknad som ingen tidigare skådat.

Över 800 000 individer har så kallat samordningsnummer som ger rätt att arbeta här, många av dessa har inte ens behövt legitimera sig. Vilka de verkligen är har ingen koll på. Det kan vara en brorsa, kusin eller terrorist. Var de är folkbokförda vete fåglarna... Men tack så mycket Kristersson och Moderata Samlingspartiet. Vi ska försöka städa upp efter er.

Er enligt tycke så viktiga reform (då) har vid sidan av de rena hitte-på-yrken för immigration säkerligen pressat ner både löner och möjligheter till arbete för de som flyktinginvandrat för att klara livhanken för sina nära. Skämmes!

Antti Ahtiainen,

Socialdemokraterna i Vivalla och Lundby,

ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel