Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att rösta fram årets örebroare: ”De sätter Örebro på världskartan”

Artikel 2 av 5
Årets örebroare 2019
Visa alla artiklar

En forskare som tagit fram en teknik som hjälper hjärtpatienter världen över, en författare vars böcker blivit storsäljare både i Sverige och utomlands och ett hockeyproffs som vunnit det finaste som går att vinna.

Tre örebroare. Tre fantastiska prestationer. Tre personer som inte bara satt Örebro på Sverigekartan utan även gjort avtryck utomlands. En av dem kommer att bli årets örebroare.

Varje år efterlyser vi förslag på människor som kan bli årets örebroare. Personer som har gjort något extra eller gjort livet lite bättre för oss som lever här. Varje år blir vi på NA också lika imponerade över hur många invånare det finns som gör så fantastiska saker. Det kan vara personer som arbetar för att hjälpa och stötta andra i samhället. Eller människor som lyckas skapa företag och verksamheter som blivit kända långt utanför länsgränsen. Men också kulturarbetare som blivit framgångsrika med sina respektive konstformer.

Vi i juryn som arbetat med läsarnas nomineringar i år hade inget lätt arbete att vaska fram tre finalister bland läsarnas förslag. I år var det riktigt många som gjort så mycket bra. Till sist valde vi en sportstjärna, en deckardrottning och en superforskare inom hjärtkirurgin. Alla är värdiga vinnare men det är bara en som röstas fram som årets örebroare av NA:s läsare och som får ta emot priset och folkets jubel på Conventums scen den 11 mars.

Calle Gunnarsson är den förste örebroaren som vunnit Stanley Cup – den finaste du kan vinna som hockeyspelare. Anna Jansson har med sin rollfigur Maria Wern skrivit sig in i svenska folkets deckarhjärtan och även haft stora framgångar utomlands. Domingos Souza är hjärtläkaren som genom sin forskning tagit fram en teknik som förbättrat livskvalitén för hjärtpatienter i hela världen.

I dag presenterar vi alla tre nominerade i tre olika porträtt i NA helg. Sedan är det upp till er läsare. Nu börjar omröstningen.