Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att slå ihop fallskärmar och paraplyer!

Hör ni politiker och stora företagare. Är det inte dags att slopa avgångsvederlagen?

Det tycker i alla fall jag. Jag tycker att man inte skall ha pengar när man gjort ett dåligt arbete, som de flesta som får dessa bidrag gjort. Det är dags att  kräva att skall man ha en toppanställning i en kommun eller liknande så skall man uppfylla vissa krav. 

För det första bör man bo i kommunen där arbetsplatsen ligger, sedan skall man känna för sitt arbete och arbeta för sin kommun och göra ett bra jobb. Alltså hålla sin kommun som sitt och kommuninnevånarnas som det bästa han eller hon vet.

Låt Hallsberg bli ett föredöme att anställa folk som känner för kommunen utan att kommunen skall skriva dåliga avtal när de skall sluta.

Avgångspengarna kan man använda till något som verkligen behövs. Jag bor i Hallsberg som för närvarande är Sydnärkes sämsta kommun. Vår kommun har inget att erbjuda sina innevånare som till exempel Askersund. Där händer det grejar nästan varje vecka. Vi i Hallsberg har ett bra gymnasium. Men hur länge till. Vi har inget att erbjuda eleverna som går där när de är lediga.

Och vi skall inte tala om Transtensskolan. Det är inte roligt för oss som arbetat där förut att höra hur skolan tappat greppet. Det är dags att verkligen ta tag i det mesta.

Vad gör ni som arbetar i vår kommun? Det är dags att kanske skaffa nya kamrater som utan avgångsvederlag kan göra något åt vår situation. Låt Hallsberg bli ett föredöme att anställa folk som känner för kommunen utan att kommunen skall skriva dåliga avtal när de skall sluta. Ska det vara så svårt att hitta riktiga arbetare som vill något eller måste man betala för de som gör ett dåligt arbete med våra skattepengar när de slutar. Det är hårda ord, men vad tycker ni andra?

Det är dags att göra något åt det hela. Det finns många i vår kommun som har många idéer, men det är få som får chans att yttra sig. Det är kanske dags att göra något, kanske även att byta ut några stycken i kommunledningen.

Lars Kvarnström

gammal stolt transtenare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel