Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att välja!ÖSK eller Örebro Hockey?

Stadens många elitlag skapar (angenäma?) problem för den sportintresserade Örebropubliken. Giganterna, Örebro SK och Örebro Hockey, krockar med sina hemmamatcher redan nästa vecka.

Onsdagen, den 22 september, spelar ÖSK match mot Gefle på Behrn arena. I ishallen, bara 100 meter därifrån, tar Örebro Hockey mot Mora. Matchstart i bägge fall: klockan 19.00.

- Det är jättetråkigt att det krockar. Det är nackdelen med att Örebro har blivit en så stor idrottsstad som den faktiskt har blivit, säger Marino Rahmberg , evenemangsansvarig i ÖSK Elitfotboll.

- Synd, för jag tycker själv att det är kul att gå på hockey, tillägger han.

Inget utrymme att ändra

För fotbollens del menar Marino Rahmberg att det inte finns mycket att göra åt saken. ÖSK har i första hand försökt mjölka förbundet på så många vardagsmatcher som möjligt eftersom det är då publiken visat sig strömma till bäst. Nu finns det inget utrymme att ändra i schemat.

- Det är svårt eftersom det skulle påverka även de lag som ÖSK och Gefle möter omgången före och efter vårt möte. I den bästa av världar kanske hockeyn kunde flytta matchstart någon timme eller två.

Men situationen är likadan i Örebro Hockey. Där finns heller inga möjligheter att ändra i matchschemat.

- Det är som det är. Vi får väl dela på publiken den dagen. Men vi kommer säkert att förlora på det, säger Lars ”Mozart” Andersson , klubbchef i Örebro Hockey.