Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Flacks allsångsdeckare att spelas i Örebro

Peter Flack och Monica Forsberg har skrivit världens förmodligen första allsångsdeckare. I veckan har Örebropubliken chans att se "Skuld och gröna skogar" i Wadköping.

Det är en nyskriven buskis som utspelar sig ett annat år med fotbolls-VM, nämligen 1958, och föreställningen innehåller alltså både en mordhistoria och tillfällen för allsång. På rollistan finns både en rik änka, en advokat, en husa, hemliga söner och en detektiv med efternamnet Marialang. Ensemblen består av Peter Kjellström, Monica Forsberg, Marie Kühler, Amanda Flack, Peter Flack och Hasse Kvinnaböske Andersson. Titeln är inspirerad av just den senares stora hit "Guld och gröna skogar", och på scenen finns också en orkester.

Premiären var i Askersund, och efter spelningar runt om i länet har turen alltså kommit till Spelgården i Wadköping 15-16 augusti, med föreningen Wadköpings vänner som arrangörer. Sedan väntar Båstad och Sölvesborg.

► Se ett smakprov från "Skuld och gröna skogar" här: