Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för Studio Inspark

Det är inte bara ÖSK som laddat upp inför måndagens allsvenska premiär. Nu kan NA presentera årets nyheter i vår uppskattade webbsatsning Inspark.
– Målet är att fortsätta ha landets bästa lokala allsvenska bevakning, säger projektledare Herman Nikolic.

För fjärde året i rad lanserar nu NA den allsvenska webbsatsningen Inspark, konceptet som blivit en succé för den som är intresserad av att följa ÖSK på nätet.

– Ja, det har verkligen satt sig. Tillsammans med papperstidningen har vi Sveriges bästa ÖSK-bevakning, säger Herman Nikolic.

Och det har återspeglat sig i reaktioner från läsarna och tittarna på bara några år.

– Jag märker nu att många äldre börjat titta mycket mer på webben. I början fick jag mest reaktioner från ungdomar, många av dem läste inte ens tidningen. Men fotboll på nätet har breddats, säger Herman Nikolic.

Tidigare år har fokus legat på nyheter, förhandsinslag och spelarintervjuer. Men inför årets premiär väljer NA att utveckla konceptet. Den stora satsningen görs på Studio Inspark – ett magasinsprogram efter varje allsvensk omgång där både ÖSK:s spelade och kommande match diskuteras.

– Vi vill på detta sätt utveckla programmet och försöka ge våra tittare något extra nu. Med ett studioprogram kommer vi att få mer dynamik. Samtal och överraskande inslag kommer att varvas, berättar Herman Nikolic.

Experter fortsätter

Stående inslag är NA:s kunniga och meriterade fotbollsexperter. Precis som förra året medverkar trion Pelle Blohm, Thomas Nordahl och Gustaf Crona.

– Ingen lokaltidning kan konkurrera med en sådan namnkunnig uppställning, säger Herman Nikolic.

Men han är noga med att påpeka en sak: Studio webb-tv ska inte likna traditionell tv.

– Det är viktigt att webbkänslan finns där hela tiden. Det gäller att göra program med glimten i ögat och de överraskande inslagen.

Gäster bjuds in

Till varje program kommer gäster att bjudas in. Spelare och tränare i ÖSK-truppen är givna inslag men även andra profiler med intresse för ÖSK kommer att dyka upp.

Ingen risk att detta tar läsare från den dagliga papperstidningen?

– Nej, webben är ett komplement till sånt som inte kan finnas i papperstidningen. Vårt verkliga trumfkort är ju tv-bilderna från samtliga ÖSK-matcher. Samtal och diskussioner passar också bra på nätet. Men i tidningen finns andra möjligheter till bredd, fördjupning och krönikor.

Andra nyheter i årets Inspark:

* Ny publiktävling: NA inför sms-tävlingen ”Läsarnas lirare”. I samband med varje ÖSK-match ska läsarna och besökarna på Behrn arena kunna rösta på vem de tycker varit bäste ÖSK-spelare. I potten finns sittplatsbiljetter till kommande matcher.

* Ny matchrapport: NA utvecklar sin populära matchrapportering. Bland annat kommer diskussionsforum och bilder kunna finnas med fortlöpande.

Och som vanligt kommer du att kunna sätta ditt eget betyg på ÖSK-spelarna, ta del av nyheter och se matchbilderna kort efter slutsignal.

Till sist: Hur ser ditt eget tips ut inför årets allsvenska, Herman?

– Jag passar på den frågan. Den överlåter jag till våra experter att svara på.

Studio Inspark

* Ett studioprogram varje allsvensk omgång (på morgonen två dagar efter varje ÖSK-match)

* I varje avsnitt sitter en av våra tre experter, en gäst (ÖSK-spelare, ÖSK-tränare eller annan profil) och en programledare.

* Diskussioner och analyser av föregående match med hjälp av matchbilder och intervjuer efter slutsignal.

* En titt på förutsättningarna inför nästa omgångs match.

* Veckans utblick (bisarra klipp från fotbollsvärlden)