Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig nattro vi Hertig Karls allé

Det är nu den fjärde natten inom kort tid som vi varit sömnlösa i Vasastan och på Hertig Karls allé, Örebro. Vägarbetet som pågår nattetid påverkar vardagligt liv och arbete negativt.

Är det verkligen tillåtet att genomföra bland annat fräsning av asfalt, skärande av asfalt samt andra högt bullrande och starkt vibrerande asfaltsarbeten nattetid i stadsmiljö i Örebro?!?

Från Trafikverkets hemsida: ”Om ljudnivåerna är högre än Naturvårdsverkets riktvärden får inget arbete utföras mellan kl. 19 och 22 eller mellan kl. 22 och 07, beroende på hur höga ljudnivåerna är. Riktvärdena regleras av miljöbalken (1998: 808) och beskrivs i Naturvårdsverkets allmänna råd om buller från byggplatser (NFS 2004:14)”.

Vi har inte hittat information på Örebro kommuns hemsida om att arbetet ska pågå samt hur länge det ska pågå nattetid. Vi som boende har inte fått någon information om det nattliga vägarbetet över huvudtaget.

När ska vi få tillbaka nattfriden tillbaka?

Enstaka och skrålande nattvandrare eller bilar som passerar med hög musik framstår som trevligheter i jämförelse med detta vägarbete utanför fönstren.

”Irriterad och sömnlös”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel