Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalle: "Skandal att inte ställa över Ward"

I helgen fastnade han i ett alkholtest och stängdes av från VM-tävlingen i Lettland. Nu är Darcy Ward uttagen i Piraternas lag mot Indianerna på tisdag.

- Hade han kört i mitt lag hade jag markerat direkt och ställt honom åt sidan, säger Indianernas lagledare Daniel "Dalle" Andersson Bäckström.

Australiern Darcy Ward har trots sin ungdom hunnit leverera flera skandaler. Den senaste kom alltså i helgen. Före VM-tävlingen i Lettland, som flyttades från Riga till Daugavpils i sista stund på grund av regn, fastnade Ward i ett alkholtest före tävlingen.

I tv-intervju förklarade en ångerfull Ward:

- Jag fick jobbiga familjenyheter och tog några drinkar i går kväll (i lördags), tydligen blev det en för mycket. Jag är väldigt ledsen över det som hänt, det kommer inte hända igen, men nu är det som det är. Jag ber om ursäkt till både sporten och fansen.

Trots avstängningen valde Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill att plocka ut sin australiensiske stjärnförare i laget till tisdagens elitserieavslutning mot Indianerna.

Mot detta reagerar nu Indianernas lagledare "Dalle" Andersson Bäckström.

- Hade han kört i mitt lag hade jag markerat direkt och ställt honom åt sidan, säger "Dalle".

- Det är skandal att inte Stefan Andersson Skill ställer över honom, han är ju dessutom förbundskapten också. Jag tror att han vill göra allt för att vinna över oss.

Det är fortfarande oklart vad de eventuella följderna blir för Ward efter VM-skandalen men "Dalle" har sin åsikt klar:

- Han ska vara avstängd överallt.

"Dalle" tog själv till hårdhandskarna när dåvarande indian-föraren Leon Madson ertappades för fusk för några år sedan.

-  Då ställde jag honom åt sidan direkt.

Stefan Andersson Skill har, enligt Motala Tidning, än så länge avböjt att kommentera händelsen men skriver på twitter:

"Piraterna Speedway försvarar absolut inte händelsen men kommer hjälpa och stötta honom".

2000 blev

örebroaren Stefan Dannö, av Svemo, avstängd åtta månader för att ha fastnat i en alkoholkontroll inför den sista VM-deltävlingen i Polen. Det internationella förbundet, FIM, lät stänga av Dannö i en månad vilket innebar att han missade VM-kvalet, GP Challenge, och därmed åkte ur VM-serien. Dannö hävdade vid det tillfället att han bara druckit en öl till maten före tävlingen.

Läs mer inför tisdagens matchen i tisdagens pappers-NA eller köp den som e-tidning i morgon!