Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets första förlust för Kif

Linköping vann träningsmatchen med 2-1.

Annons

Kif Örebro har inte riktigt fått sitt spel att flyta på under försäsongen. I årets första match mot allsvenskt motstånd blev det 1-1 mot nykomlingen Hammarby. Förra helgen följdes den matchen upp av ytterligare ett kryss mot Eskilstuna. Detta efter ett två målsunderläge som hämtades upp tack vare mål från Sarah Michael och nyförvärvet Hanna Folksesson.

På lördagen var det åter dags för en tuff träningsmatch. Linköping, som laddar för supercupfinal mot Rosengård och Champions league-spel, stod för motståndet och ställde Kif på hårda prov.

Första halvlek på Linköping arena blev mållös. Men i den andra fick hemmalaget en smakstart när nyförvärvet Vera Dyatel tryckte in 1-0. Inte långt därefter utökade Linköping ledningen till 2-0 när Stina Blackstenius förvaltade en retur på bästa sätt efter en farlig nick från Pernille Harder.

Kif skapade dock nerv i matchen och lyckades reducera. Detta efter ett självmål i den 55:e matchminuten. Närmare än så kom dock aldrig örebroarna som därmed har förlorat sin första match år 2015.

Mer läsning

Annons