Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carola petad från EM-kval – av förra Kif-talangen

I Kif Örebro fick hon bara gör en enda match. Nu är Emelie Lundberg, 22, klar för A-landslagsdebut.

Annons

2011 var Emelie Lundberg, nu 22, inlånad och höll nollan för Kif Örebro mot Djurgården i damallsvenskan när både Nina Fellbrant och Maria Björg Agustdottir var skadade, och till 2012 värvades hon och satt på den allsvenska bänken bakom Stephanie Labbé.

Sedan dess har målvaktskarriären tagit rejäl fart för Eskilstunatjejen som just nu är på väg mot SM-guld med Eskilstuna United. Så pass att hon för första gången tagits ut av Pia Sundhage till A-landslaget – och därmed fått förbundskaptenen att rata Kif Örebro-målvakten Carola Söberg som tidigare varit given i landslaget och som fanns med i sommarens VM-trupp.

– Emelie Lundberg har bidragit till Eskilstunas starka säsong, säger Sundhage till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Lundberg finns med som en av tre målvakter, tillsammans med Chelseas Hedvig Lindahl – sedan många år förstamålvakt i landslaget – och Piteås Hilda Carlén till EM-kvalmatchen mot Danmark på Gamla Ullevi den 27 oktober.

Inga Kif Örebro-spelare finns med i Sundhages trupp, däremot Adolfsbergsfostrade mittfältaren Lisa Dahlkvist, som lämnade Kif så sent som i sommarfönstret, är som vanligt med.

Mer läsning

Annons