Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är 20 miljoner mot 3,5 miljoner”

Delad pott på planen.
Men ekonomiskt är det skilda världar mellan Kif Örebro och LdB Malmö.
– Det är 20 miljoner mot 3,5 miljoner, säger Kif Örebros tränare Rickard Nilsson efter det mållösa toppmötet.

Annons

LdB Malmö är en av favoriterna till att vinna årets allsvenska. På pappret finns det gott om stjärnglans med namn som Manon Melis, Therese Sjögran och Ramona Bachmann.

Kif Örebros spelartrupp är långtifrån lika meriterad. Men kunde ändå få med sig en poäng från torsdagens toppmöte. Trots att omsättningen för de båda klubbarna är som natt och dag.

– Det är 20 miljoner mot 3,5. Det är lätt att glömma bort det men jag tycker att det är viktigt att ha med sig det när man jämför prestationen. Saker ställs på en annan spets, säger Rickard Nilsson.

Segerreceptet framför andra stavas organisation.

– Vi jobbar som ett lag under hela matchen. Vi kan försvara på olika sätt men hela tiden gör vi det ihop, säger Nilsson som ändå vet att laget har mer att ge offensivt.

– Våra spelare är besvikna för insatsen i andra halvlek. Och jag känner också att vi kan göra det bättre anfallsmässigt. Under försäsongen har vi jobbat mycket med att försöka bryta dåliga trender. De blir färre och färre men vi har en i början av andra halvlek. De kommer i våg efter våg och vi får inte undan bollen. Det lyckas vi ändå bryta oss ur och det är positivt.

Mer läsning

Annons