Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duktiga landslagsdebutanter från Kif 

Både Marina Pettersson och Nina Fellbrant debuterade när U23-landslaget förlorade mot Norge med 0-2 (0-1) i Boden.  

Annons

För Kif:s hårdföre mittback Pettersson var det första gången någonsin i landslagströjan. Efter att ha inlett matchen på avbytarbänken fick hon hoppa in i paus och spelade hela andra halvek. Hon bildade mittbackspar tillsammans med Malmös Malin Levenstad.

- Jag tycker det gick okej. Eftersom det var första gången var jag väldigt nervös men försökte spela enkelt, säger Pettersson.

Nära nollan för FellbrantTrots den relativt klara segern var det en jämn match. Svenskorna skapade en hel del målchanser men lyckades inte omsätta dem i mål. Det var motståndarna bättre på vilket Nina Fellbrant fick erfara från första parkett. Hon stod första halvlek och var ytterst nära att hålla nollan i debuten. Det norska ledningsmålet föll på övertid i första halvlek.

- Det hade varit skönt att hålla nollan men jag tycker det gick bra för mig annars. Försvaret spelade väldigt bra och släppte inte till så mycket skott, säger Fellbrant.

Målet kan Fellbrant inte lastas för, ett hårt skott från nära håll letade sig upp i krysset via hennes fingrar. Både Fellbrant och Pettersson tycker landslagssamlingen gav mersmak och hoppas få förnyat förtroende när U23-damerna spelar fyrnationsturnering i Coventry 7-12 juli.

- Jag förväntar mig inget men landslaget är absolut ett mål, avslutar Pettersson. 

Mer läsning

Annons