Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emelie levererar nya inlägg

Emelie Ölander är ett av Kif Örebros nyförvärv.
Hon är också NA-sportens nya fotbollsbloggare, med start i dag på na.se.

Annons

– Det blir allt från bakom kulisserna i Kif till internationell fotboll, och säkert också en del filosofiska resonemang, säger Emelie.

22-åringen kommer närmast från AIK, men är skånska.

– Jag började spela fotboll i Malmö FF som femåring, och spelade i klubben tills för två år sedan. Då flyttade jag till Stockholm, säger Emelie, som beskriver sig själv som en sann fotbollsnörd.

Hon har också jobbat inom media på Canal plus, med Sportbladets webb-tv och på Sportradion.

– Jag har ingen formell journalistisk utbildning, men är uppväxt i en journalistfamilj. Mamma, pappa och farmor är, eller var, alla i det yrket. Men det är första gången jag jobbar som skrivande, berättar hon.

Livet som elitfotbollsspelare i Kif Örebro blir givetvis ett huvudspår, men Emelie lovar också att hålla koll på en hel del annan fotboll.

– Det blir säkert både lokala reflektioner och internationella. Jag är verkligen en riktig fotbollsnörd. Jag är ingen Marcus Birro, men gillar också den lite filosofiska sidan av saker.

Kif Örebro inleder säsongen på söndag med supercupfinalen mot Malmö i Skåne. Men Emelie är på väg tillbaka från en fotskada, och kan inte vara med.

– Riktigt surt. Hade varit fantastiskt roligt att möta Malmö med hela släkten på plats. Men det kommer fler tillfällen.

Mer läsning

Annons