Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gräslig avslutning för Kif

Säsongens sista match. Men bara den fjärde på gräs. Då har Kif Örebro lagt upp en specialtaktik för att maximera chansen att knipa första SM-medaljen genom tiderna.

Annons

Kif Örebro har inte allsvenska fjärdeplatsen i egna händer. Men om tabelljumbon Sunnanå sprattlar till mot Göteborg har Kif Örebro chansen. Och de tänker ta den. Borta mot Vittsjö går Kif för seger – i en match som kräver speciell taktik. Det är nämligen årets blott fjärde match på naturgräs för Kif som bara tränat på konstgräs inför serieepilogen.

– Gräset är en nyckel att förhålla sig till. Kanske ska vi försöka lura dem att spela så mycket kort som möjligt och själva utnyttja att kanske inte spela den första bollen i djupled, men slå en längre boll på bortre forward och få fast den där framme, säger tränaren Rickard Nilsson som räknar med en rejält tung gräsplan.

– Det befaras att det ska bli väldigt blött, så det kommer naturligtvis att skilja väldigt mycket mot konstgräs. Men vi har ganska bra fysik i år, så kanske det passar oss. Men det är i och för sig lite andra muskler på gräs jämfört med konstgräs.

Om Kif vinner:

Förutsättningarna inför sista matchen är följande: Blir laget fyra om Göteborg tappar poäng mot tabelljumbon Sunnanå. Annars femma.

Om Kif kryssar: Blir laget fyra om Göteborg förlorar mot Sunnanå samtidigt som Umeå inte vinner hemma mot Kristianstad. Kif blir femma om Göteborg tar poäng eller Umeå tappar vinner, och Kif blir sexa om Göteborg tar poäng samtidigt som Umeå vinner.

Om Kif förlorar med fem mål eller mindre: Blir laget femma om Umeå tappar poäng. Om Umeå vinner blir Kif sexa.

Om Kif förlorar med sex mål: Blir laget femma om Umeå förlorar. Annars blir Kif sexa.

Om Kif förlorar med sju mål eller mer: Blir laget femma om Umeå förlorar och Piteå tappar poäng borta mot Jitex. Kif blir sexa om Umeå tar poäng eller Piteå vinner, och Kif blir sjua om Umeå tar poäng samtidigt som Piteå vinner.

Läs mycket mer inför Kif i dagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons