Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Kif-talangens skadebesked

Oturen verkar aldrig ta slut för Linda Hallin.Nu berättar Kif-talangen om känslorna efter tredje knäskadan i karriären. – Det blir psykiskt och sätter sig i skallen, säger hon.

Annons

Det var i långfredagens match mot Kvarnsveden som olyckan var framme. Linda Hallin, Kif Örebros talangfulla mittfältare, hoppade in i den andra halvleken men hann bara vara på planen i ett par minuter innan hon blev liggande med svåra knäsmärtor.

Samma knä där hon tidigare skadat både menisk och korsband.

– Det är knät igen. Linda har haft mycket otur under försäsongen och hade otur i dag igen. Jag hoppas inte det är allvarligt. Det här tar förstås bort en del glädje från segern, sa Kif-tränaren George Papachristou till NA då.

På påskafton når NA en, av förklarliga skäl, dämpad Linda Hallin som berättar om skadan:

– Första tanken var att jag hade gjort comeback för tidigt. Men det visade sig att det var en fraktur på sidoligamentets fäste, på insidan av knät. Så det hade ingenting att göra med de tidigare skadorna, säger Hallin och fortsätter:

– Vi åkte in direkt till sjukhuset och fick komma in för röntgen. Nu har jag precis träffat en sjukgymnast och de säger att korsbandet ser bra ut i alla fall.

Därmed ska säsongen inte vara i fara.

– Jag vet inte hur länge jag blir borta och eventuellt kommer jag göra en magnetröntgen senare också. Men jag siktar i alla fall på spel någon gång under vårsäsongen, säger Hallin.

Mitt i all bedrövelse är det trots allt ett positivt besked. För faktum är att ytterligare en korsbandsskada hade kunnat hota hela karriären. Nu får 20-åringen, som debuterade i allsvenskan redan 2011, börja om med rehab.

– Jag kan rutinerna vid det här laget, säger hon.

Hur går tankarna efter så här många skador? I samma knä, dessutom ...

– Ja, det är tufft. Det är inte bara själva skadan, det blir psykiskt och sätter sig i skallen. Men samtidigt kommer också revanschsuget. Man vill tillbaka och visa att man klarar av att komma tillbaka starkare.

Totalt har hon startat 18 matcher på sina fem säsonger i allsvenskan. Oftast har hon agerat inhoppare och har blivit inbytt i hela 36 matcher.

Inför årets säsong fanns alla möjligheter för Hallin att närma sig en plats i startelvan då Kif tappat flera av förra säsongens startspelare och bygger ett ungt och nytt lag.

Kif Örebro, som slutade femma i allsvenskan 2015, inleder årets allsvenska säsong hemma på Behrn arena mot Umeå den 17 april.

Annons