Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif Örebro ute ur svenska cupen

Kif förlorade mot Linköping med 3-0.

Annons

Matchen börjar med ett hårt tryck från hemmalaget. I den sjätte matchminuten står Carola Söberg för en makalös räddning på ett långskott och tryckte ut bollen till hörna. På följande hörna var Linköping nära på att göra mål igen, efter ett skott som avlossades några meter från mål. Men skottet gick i burgaveln.

I 25:e minuten gav Hanne Gråhns bort en straff till Linköping som Harder satte i Söbergs högra hörn. Då valde Kif att lyfte upp laget. Men det straffade sig. I den 39:e minuten står Linköping för en exemplarisk omställning genom vilken Kristine Minde fick ett friläge som hon placerade in bredvid en utrusande Söberg.

Kif erhöll en frispark centralt cirka 30-35 meter från mål. Men skottet tog i muren. Det var även det sösta som hände i halvleken.

Kifs bästa målchans i matchen kom efter ett inlägg från högerkanten. Bollen damp bollen ner i straffområdet, Michael bröstade ner bollen till Talonen som passade den vidare till höger. Där stod Dahlkvist som fick ett guldläge till kvittering, men hon fick till en katatrofal träff.

Strax därefter blev Talonen nedriven i straffområdet i en situation där domaren valde att fria.

Sista målet gjorde Pernilla Harder för Linköping med ett distansskott som satt i Söbergs vänstra kryss.

I den 83:e fick Freja Olofsson debutera för Kif.

Det här laget ställde Kif upp med i matchen:

Startelva: Carola Söberg (MV) – Hanne Gråhns, Marina Pettersson Engström, Sara Nordin, Susanna Lehtinen – Julia Spetsmark (76), Lisa Dahlkvist 83), Elin Magnusson (K), Ogonna Chukwudi – Sanna Talonen (65), Sarah Michael.

Ersättare: Mimmi Paulsson-Febo (MV),Adelisa Grabus (76), Freja Olofsson (83), Sejde Abrahamsson (65), Wilma Franssila.

Mer läsning

Annons