Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kifs rivaler rustar inför toppstrid

Annons

När hon på måndagen krängde på sig den vitrosa matchtröjan med nummer elva på ryggen hade bara ett par veckor gått sedan Marta tog det slutgiltiga beslutet. Hon tog det efter en vår och sommar som präglats av det turbulenta avskedet i förra klubben - konkursdrabbade Tyresö - rehabilitering av ett skadat lår, och umgänge med familj och vänner i Brasilien.

- Några spelare tog kontakt med mig och ville att jag skulle komma hit. Det blev Rosengård för att jag fortfarande är hungrig, jag vill vinna Champions League och spela i världens bästa liga, som just nu finns i Sverige.

Att 28-åriga Marta, som fem år i rad utsetts till världens bästa fotbollsspelare och fått erbjudanden från storklubben Paris Saint-Germain, väljer de allsvenska serieledarna som ny klubbadress kom som en överraskning - inte minst för klubbledningen.

- En agent hörde av sig och sade han hade en världsspelare som ville komma hit. Vi meddelade att vi dessvärre inte hade råd. Men agenten återkom och bad oss lägga ett bud, säger klubbens ordförande, Håkan Wifvesson.

Fem spelare har lämnat Rosengård under sommaren. Klubben har värvat ny målvakt och försvarare, men på anfallsplats saknades en pusselbit. På listan med spelare man gärna ville värva stod fem namn - Martas var inte ett av dem.

- Hon är ju mer en drömvärvning, säger Håkan Wifvesson.

Rosengårds spelartrupp fick beskedet om värvningen före måndagens förmiddagsträning.

- En otroligt glad nyhet. Hon är en världsspelare. Bara att hennes namn finns i vårt lag skapar respekt hos de andra lagen, säger lagkaptenen Ramona Bachmann.

Martas kontrakt med FC Rosengård är ett sexmånaderskontrakt. Under tiden kommer att klubben att se över möjligheterna att ge henne en mer marknadsmässig lön. I nuläget tillåter budgetramen inte ens att göra henne till truppen bäst betalda.

- För mig betyder det också att jag måste visa att jag platsar. Det kommer att motivera mig, säger Marta.

Mer läsning

Annons