Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Så spelar Kif i Champions league

Som svensk tabelltvåa går Kif Örebro in i 16-delsfinal i Champions league nästa år. Här är alla förutsättningar.

Annons

Kif Örebro är, som tvåa i allsvenskan, alltså klart för Champions league 2015/16 – en turnering som startar hösten 2015 och vars final spelas i maj 2016.

Reglerna för nästa års turnering har ännu inte blivit bekräftade, men i år lottades 16-delsfinalerna den 22 augusti och spelades 8–9 respektive 15–16 oktober. Från 16-del fram till och med semifinal gäller hemma- och bortamöten, medan finalen avgörs i en match. 16-delsfinaler i oktober, åttondelsfinaler i november 2015, kvartsfinaler i mars och semifinaler i april 2016.

Förutom Kif och svenska mästarna FC Rosengård är även engelska toppduon Liverpool och Chelsea klara för 16-delsfinalen i nästa års turnering, liksom skotska mästarna Glasgow city. De 16 lagen med högst Uefakoefficient seedas i lottningen.

Ytterligare minst 15 lag kommer går direkt in i den omgången, medan de sämre rankade nationerna får inleda med kvalspel i fyralagsgrupper i augusti nästa år.

När det gäller pengar är skillnaden mot herrarnas miljonstinna turnering misvid. I år gav spel i 16- och åttondelsfinal inga pengar alls, medan en förlust i kvartsfina gav 25 000 euro, motsvarande knappt 230 000 kronor, en förlust i semifinal det dubbla, en finalplats motsvarande drygt 1,8 miljoner kronor och turneringsseger knappt 2,3 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons