Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Linköping fortfarande favoriter"

Markoolio inviger nya, svenska EM-arenan i Linköping. Då vill allsvenskans målgladaste lag Kif Örebro förstöra festen – och göra mera mål.

Annons
Rickard Nilsson.

Kif Örebros bortamatch mot Linköping är speciell – på flera sätt.

Det är vårsäsongens enda match på gräs för Kif, det är första matchen någonsin på nya Arena Linköping och vinner Kif går laget upp i serieledning.

Men att Kif, efter sju poäng på tre matcher, skulle vara favorit mot Linköping, som bara plockat två poäng, går tränaren Rickard Nilsson inte med på.

– Linköping har spelat 1–1 borta mot Göteborg och hade 0–0 tills det var två minuter kvar mot Tyresö. Det kan man inte säga något om. Det jag tror svider för dem var 1–1-matchen mot Sunnanå, men den har jag sett och den borde de ha vunnit. Linköping är ett betydligt bättre lag än tabellen visar och har en målvakt (Sofia Lundgren) och tre backar (Charlotte Rohlin, Nilla Fischer och Jessica Samuelsson) från svenska landslaget i startelva, säger Nilsson och fortsätter:

– Min känsla är därför att Linköping fortfarande är favoriter, inte minst i allmänhetens ögon. Men vi har tagit något kliv ytterligare i tron på oss själva efter de inledande matcherna, och presterar vi på topp har vi en bra chans.

Kif har gjort flest mål (åtta) och släppt in minst (två) av alla allsvenska lag så här långt. Även i fjol var laget målglatt, skillnaden i år är att det tätats bakåt. Ändå är Nilsson mest nöjd med den fortsatta produktionen.

– Trots allt är det jobbigaste i fotboll om man inte gör mål, inte skapar chanser. Då är det tufft och allting blir jobbigt. Klart vi är nöjda med att släppa in så pass få, men det viktigaste är att vi skapar så många målchanser, det är nyckeln. Men Linköpings täta försvar kommer bli en väldig utmaning för Sarah Michael och Sanna Talonen, säger han.

Trots, eller på grund av, att söndagens match är vårsäsongens enda på gräs har Kif valt bort möjligheten att träna på det naturliga underlaget. Stannat på Behrn arena hela veckan – även av logistiska skäl.

– För oss är det inte så lätt med transport, vi har inte två bussar så vi bara kan dra iväg till någon plan. Visst, vi kan cykla iväg och träna på någon gräsplätt, men vi gjorde ett aktivt val att avstå det. Det lilla vi kunde ha fått på gräs hade nog bara gjort oss tyngre i benen. Vi tar en smäll i matchen istället, men ser inte gräset som något handikapp eller ett problem, säger Nilsson.

Söndagens match, som invigs med uppträdande av bland annat Markoolio, har på grund av högtidligheterna den udda starttiden 16.10.

Kifs startelva: Stephanie Labbé – Susanna Lehtinen, Maria Synnerdahl, Marina Pettersson-Engström, Maria-Éve Nault – Lucie Martínková, Irena Martínková, Elin Magnusson, Helén Eke – Sanna Talonen, Sarah Michael.

Avbytare: Moa Narving, Ellen Karlsson, Adelisa Grabus, Jennie Wecksell, Lejla Basic.

Skadeläget: Sara Larsson på väg tillbaka efter sin fotskada (se söndagens NA, papperstidningen), Linda Hallin borta resten av säsongen med en korsbandsskada.

Läs mycket mer om Kif Örebro i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons