Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson: ”Ska ha uppskattning för spelet”

Kif Örebro tog åttonde raka segern och hyllades återigen för fysiken och organisationen. Men nu vill tränaren Rickard Nilsson ha ett erkännande för det kreativa spelet.

Annons
Kif Örebro-tränaren Rickard Nilsson njuter efter åtta raka segrar.

Kif Örebro avslutade vårsäsongen på bästa tänkbara sätt: Genom att ta åttonde raka segern och hålla nollan i sjätte raka matchen efter en ny solid försvarsinsats.

Men efter 2–0-segern mot Linköping är tränaren Rickard Nilsson trött på att det bara pratas om hur tuffa Kif är att möta. Han vill att spelarna i den allsvenska tabelltvåan ska få ett erkännande för det kreativa anfallsspelet också.

– Det pratas nästan bara om vårt fysiska spel och vår organisation, men vi spelar ju bra fotboll också. Det är inte vårt problem om de andra lagen inte ser det, men jag tycker att tjejerna ska ha uppskattning för det spelet. Alla jobbade stenhårt i dag, men vi spelade riktigt bra fotboll också, säger Nilsson.

– Det var två fantastiska mål i dag. Första var spel nerifrån på ett tillslag, fyra-fem pass, och sedan i mål. Det går inte att få det bättre. Och även andra målet var sex-sju passningar inom laget.

Åttonde raka segern gör att Kif Örebro nu har ett stenhårt grepp om en av de två svenska platserna i Champions league 2015/16, med sex poäng ned till tabelltrean Göteborg. Dessutom är laget bara målskillnad bakom serieledande FC Rosengård, som dock har en match mindre spelad.

– Jag tycker egentligen att det sett bra ut hela året. Att vi vunnit många matcher är en sak, men framför allt är jag nöjd med prestationerna. Jag vet att vi kan spela så här bra, att vi har det i oss, och nu har självförtroendet byggts upp för varje seger, säger Nilsson.

Samtidigt är Kif noga med att självförtroendet inte ska stiga spelarna åt huvudet och utmynna i övermod.

– Tjejerna är väldigt duktiga på det, att påminna varandra, och ibland säger jag några ord om det också. Jag tror inte det är någon risk att segrarna stiger oss åt hubudet, för vi vill verkligen vinna alla matcher. Vi har en styrka i att vi har väldigt klart för oss vad som krävs. Tjejerna är väldigt bra på att mobilisera den energi som krävs varje match. För man ska vara medveten om att det krävs hundraprocentiga insatser, att spelarna tömmer sig själva varje gång, för annars vinner man inte.

Kif-spelarna får nu drygt två veckors sommarledigt innan den gemensamma träningen återupptas.

Den 2 augusti spelar Kif ett minigruppspel i distriktscupen, två 2x20-matcher mot division 4-laget Skyllberg och division 3-laget IFK Kumla, och tre dagar senare väntar division 1-laget IFK Skoghall i svenska cupen. Allsvenskan startar om med bortamatch mot Umeå den 13 augusti, och den 26 augusti väntar seriefinal mot FC Rosengård i höstens första hemmamatch.

– Nu gäller det spelarna att fortsätter vara professionella, håller sig friska och tränar bra under sommaren så att vi inte tappar något inför hösten, säger Nilsson.

Läs mycket mer om Kif Örebro i torsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons