Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygifta Sanna räddade oavgjort

Sanna Talonen gifte sig nyligen och har lagt till Torstensson i efternamnet. Hon ”firade” genom att rädda en poäng åt Kif Örebro hemma mot Göteborg.

Annons

Med spelövertaget Kif Örebro hade mot Göteborg, när damallsvenskan startade igen efter uppehållet, kanske laget borde haft tre poäng.

Men laget fick en tung start när Elin Rubensson satte 1-0 på ett öppet läge bara fem minuter in i matchen.

– Det var tufft. Första gången de var på vår planhalva, annars hade vi en bra start på matchen. Jag tycker vi gjorde en bra första halvlek, säger Kif-tränaren Rickard Nilsson.

Ja, Kif hade kommandot och skapade några heta chanser att kvittera. Närmast var Sara Michael och Sara Nordin med en varsin nick. Michael nickade över, medan Nordins nick räddades på mållinjen efter att Göteborgsmålvakten Fanny Lund kommit ut fel på en högerhörna från Marina Pettersson-Engström.

Hörnorna från Marina, tio till antalet, var annars ett mycket farligt vapen för Kif Örebro. De var nära flera gånger om att resultera i mål.

Men när det väl blev mål var det inte på en hörna. Det kom i stället efter att inbytte Michelle De Jongh skjutit på distans och prickat ribban. Returen gick rakt ut till Sanna Talonen Torstensson som bredsidade in kvitteringen.

Kif gick för ett segermål och utöver hörnorna visade Marina Pettersson Engström upp sin farliga högerfot med en frispark. Skottet tog på en Göteborgsspelare och sedan i stolpen.

Närmare än så kom inte hemmalaget. I stället 1-1 inför 601 personer på Behrn arena. Kif är därmed kvar som tabellnia med åtta inspelade poäng. Härnäst väntar semifinal i svenska cupen borta mot Linköping på söndag.

Så var Kif-Göteborg! Se statistik på svenska fotbollförbundets livescore som du når via den här länken!

Mer läsning

Annons