Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omöjligt uppdrag för Labbé

Uppdraget var att stoppa Marta.
Stephanie Labbé fick inga lätta förutsättningar i debuten för Kif Örebro.
- Så här kan det gå när man möter världens bästa spelare, säger Kif-målvakten efter 7-0 i den allsvenska premiären. .

Annons

Få damfotbollsspelare är bättre en Marta. Ingen lockar lika mycket publik och uppmärksamhet. Därför handlade allt försnack om brasilanskans debut för Tyresö. Men Kif Örebros målvaktedebutant valde att fokusera på helheten.

- Det är inte så att du tänker "oj, oj, där kommer Marta" Man vill rädda alla skott oavsett vilken spelare som skjuter, säger Labbé.

Svår premiärHon svarade också för ett par klassräddningar när just Marta dök upp i bra lägen. Men den här matchen handlade inte om Kif Örebro, Det var Tyresös stora show.

- Vi förväntade oss inte nödvändigtvis att släppa in så många mål. Men vi visste att det var ett bra lag med några av världens bästa spelare. Det var en svår premiär men man måste ändå möta alla lag både hemma och borta så det spelar ingen roll när man möter dem, säger Labbé.

Kan gå så härUnderläge med två mål i halvtid blev till storförlust i den andra halvleken. Här presenterade sig också Marta med två mål för sin nya klubb.

- De kommer att skapa lägen och med den klassen på spelarna som de har i laget så kommer de att sätta dem. Möter man världens bästa kan det gå så här, säger Labbé.

Mer läsning

Annons