Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppnar att hjälpa Labbé till galan

Kif Örebros målvakt Stephanie Labbé kan få hjälp med att komma till fotbollsgalan. Hon är nominerad i kategorin årets målvakt.

Annons
Stephanie Labbé.

- Vi har noterat att det påstås att vi på Svenska Fotbollförbundet nekat att hjälpa Stephanie Labbé med resan för att hon ska kunna medverka på galan, men så är inte fallet, säger Annelie Gustafsson, projektledare för galan och anställd av förbundet.

NA skrev om Labbés svårigheter att ta sig till Sverige för att vara med på fotbollsgalan i går, och Kif-målvakten konstaterade att hon är i Kanada på på läger med landslaget. Och att hon inte själv har råd att bekosta resan, det handlar om mellan 8 000 och 10 000 kronor.

- Vi blev förvånade när vi läste att vi på förbundet skulle ha nekat att hjälpa henne, eftersom vi inte fått frågan. Hon hade inte varit i kontakt med oss om eventuell hjälp. Nu har jag pratat med Stephanie, som är positiv till att komma, säger Annelie Gustavsson.

Om det är möjligt återstår dock att se.

- Först och främst måste hon få klartecken av sin förbundskapten. Sedan är det för oss att ta ställning till om vi kan hjälpa henne. Något klart besked i den frågan kan jag inte ge i dag. Vi har ett stort antal inbjudna ute i världen, och vi måste ta ställning till varje enskilt fall för sig.

Mer läsning

Annons