Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordföranden: "Inget man är stolt över"

Kif Örebro måste vända underskottet innan sista augusti.Annars är elitlicensen i fara.- Jag är inte orolig, säger ordföranden Charlotta Nordenberg.

Annons

Kif Örebro dras med ekonomiska bekymmer. Även om laget gjorde succé på planen i damallsvenskan avslutade klubben 2014 med ett negativt eget kapital – trots att en upprättad handlingsplan skulle ge ett annat utfall.

Nu måste Kif Örebro lämna in ett periodiserat bokslut som ska visa ett positivt eget kapital 31 augusti i år. Annars löper klubben stor risk att bli av med elitlicensen och tvångsnedflyttas ur damallsvenskan.

- Vi jobbar på med det här och har känt till beslutet i ett par veckor. Vi måste titta på vad vi kan göra med våra intäkter, hur vi kan öka dem. Vi måste också titta på om det finns utgifter vi kan dra in på, men vi har redan i dag en väldigt tajt budget, säger ordföranden Charlotta Nordenberg som berättar att det negativa egna kapitalet uppgick till ungefär 180 000 kronor vid slutet av 2014.

Hur ser du på licensnämndens beslut?

- Jag har varit med ett tag och arbetat inom damfotbollen, och man ska ha stor respekt för kraven de ställer på verksamheten. Det är inget roligt beslut att få, och inget man är stolt över, men det är någonting vi måste lösa.

Någon spikad plan för hur Kif Örebro ska få de negativa siffrorna att bli positiva finns inte i nuläget.

- Vi håller på och tittar på det. Vi har flera möten. Intäkterna kan man öka överallt, det går till exempel att se om man kan få fler finansiärer till verksamheten. Konstnadsmässigt har vi väldigt få fasta kostnader. Men vi har påbörjat arbetet, säger Charlotta Nordenberg.

Är du orolig att ni inte kan visa upp ett positivt eget kapital 31 augusti?

- Nej, jag kan inte vara orolig. Vi måste lägga energin på att lösa situationen.

Får beskedet från licensnämnden några konsekvenser kring A-truppen?

- Nej, ingenting.

Mer läsning

Annons