Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara firade hundra

Kif Örebros mittbacksstjärna Sara Larsson gjorde sin 100:e A-landskamp i dag. Lars-Åke Lagrell var på plats och grattade Sara med blommor.

Annons
Lars-Åke Lagrell grattade Sara Larsson med blommor.

Sara Larsson, som skrev kontrakt med Kif Örebro i vintras, har varit bofast i det svenska landslaget under en lång tid. Så pass att hon idag gjorde sin 100:e A-landskamp i mötet mot Japan i Algarve cup.  

Therese Sjögran satte samtidigt svenskt rekord i landskamper, och gjorde 1–0 på en frispark.

Men Sverige förlorade bronsmatchen i träningsturneringen Algarve cup med 1–2 mot ett bitvis överlägset Japan.

Onsdagens landskamp var

Therese Sjögrans 167:e, vilket innebar att hon överträffade Victoria Sandell Svenssons notering från 2009.

Den 33-åriga mittfältaren spelade sin rekordmatch på en ganska ny, fräsch stadion i byn Parchal, utanför staden Portimao i södra Portugal, med sobert vita hus och böljande gröna kullar som inramning. Före avspark uppvaktades hon med blommor och en kram av Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

Sjögran fortsatte firandet med att göra 1–0 på en frispark strax utanför straffområdet efter en kvart. Två minuter senare sköt Linda Forsberg klockrent i stolpen. Men istället för svenskt 2–0 kvitterade Japan strax efteråt, med ett hårt skott från Megumi Kamionobe.

Värre skulle det bli. Efter drygt en halvtimma gjorde Nahomi Kawasumi 2–1 för Japan i ett snyggt anfall. Det svenska laget kämpade berömvärt, men japanskorna var bättre med bollen och vann rättvist.

Hammarby-stjärnan Mami Yamaguchi spelade inte i Japans lag

Mer läsning

Annons