Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällen: Elin till EM

Landslagsdebuten skedde förra veckan. I dag togs Kif Örebros Elin Magnusson ut till den svenska EM-truppen.

Annons

Pia Sundhage presenterade sin EM-trupp i kväll i Göteborg. I den ingår alltså Kif Örebros Elin Magnusson som nu gjort raketkarriär i landslaget. Hon kallades in som reserv till landskampen mot Norge för en knapp månad sedan, men fick ingen speltid. Hon kom med i truppen på nytt till matchen mot Brasilien på Söderstadion förra veckan och fick då hoppa in.

Nu står det alltså klart att den 31-årige mittfältaren är uttagen till den svenska EM-truppen i mästerskapet som avgörs på hemmaplan mellan 10-28 juli.

- EM har varit målet för mig. Nu är jag där och det känns förstås riktigt bra. Jag är glad och nöjd, säger Elin till NA.

Pia Sundhage:- Elin har en bra vänsterfot och kan spela vänsterback. Vi såg senast mot Brasilien att hon har kvaliteter. Hon spelar sina 90 minuter i Kif Örebro och tutar och kör. Mästerskapsdebut vid 31-årsålder. Det är undebart. Visar att hoppet är det sista som överger en, sa Sundhage på presskonferensen.

Uttagna är även tidigare Kif-spelarna Marie Hammarström, Kristin Hammarström, Stina Segerström (samtliga tre numera i Göteborg) och Lisa Dahlkvist (Tyresö). Kif-backen Marina Pettersson-Engström, som varit aktuell, kom dock inte med.

Läs mycket mer om den svenska EM-truppen i onsdagens NA, papperstidningen! Den kan du även köpa som e-tidning här nedan i morgon bitti.

Mer läsning

Annons